VORES TILBUD

Hvad tilbyder vi ?

Det autentiske samfundsliv

Det er essentielt for os at skabe et autentisk samfundsliv for de mennesker der er bosiddende hos os. Vi giver daglig støtte for at beboerne kan fastholde eksisterende og samtidigt opbygge et nyt netværk. Det er vores erfaring, at netværk giver livsmening/glæde og samtidigt støtter beboernes generelle udvikling. Vi samarbejder med den enkelte beboer omkring dennes interesser og forsøger samtidigt at spotte hvilke interesser beboergruppen aktuelt er optaget af. Vi har i den forbindelse ofte arrangementer både i og udenfor husene med massiv deltagelse fra vores beboere.
Vi prioriterer bl.a. at have faste musikaftener, hvor der øves på sange der fremføres til forældrearrangementer til stor glæde for alle. ”Vi oplever, at musik skaber sproglig udvikling, skaber glæde og giver fællesskabsfølelse”

Vi prioriterer målrettede motionsaktiviteter, da vi ønsker at støtte den enkelte beboers sundhed og velvære. Beboere tager ugentligt med personalet på cykelture, gåture eller i svømmehallen. Vores sigte er at mobilisere og fremme beboernes ressourcer og handlekompetence indenfor sundhed og bevægelse, samtidig med vi forsøger at øge den enkelte beboers oplevelse af sammenhæng, eller med andre ord, at styrke deres livsmod, livsglæde, handleevne og fornemmelse af overskud i hverdagen via motionsaktiviteter.
Vi tænker medinddragelse af beboerne i forhold til kost. Beboerne deltager i udarbejdelsen af madplaner, og kan komme med ønsker til menuen. Vi ønsker at understøtte beboernes sundhed og sørger derfor for at servere mad, der støtter op om de samfundsmæssige anbefalinger for området. Dog har vi den holdning, at der ikke er noget der er forbudt omkring kost, men at der er noget, man skal have mere af end andet. 
Vi har løbende samarbejde med en sundhedskonsulent, så der er et passende niveau for sundhed, men hvor nærhedsetikken bestandigt er udtalt ift. ”hvad ønsker Jeg”. 

Vi støtter op om, at beboerne kan gå til en fritidsaktivitet og vi efterstræber at øvet beboerne i at mærke efter ”Hvad har Jeg lyst til”. 
Nogle beboere går fast til musik, ridning, fodbold eller hjælper til i den lokale gymnastikforening m.m.

Weekender tager hovedsageligt afsæt i ønsker fra beboerne og deres ønsker om deltagelse i diverse aktiviteter og arrangementer. Beboernes ønsker fremsættes på beboermøderne eller til kontaktpersonen. 
” Vi ønsker at give beboerne en oplevelse af indflydelse i eget liv, hvilket er en grundsten for vores pædagogiske tilgang”.  
Omtalte ture kan f.eks. være; strandtur, koncerter, sportsbegivenheder, biografture, strøgtur eller på restaurant. ”Vi bestræber os på at beboerne skal af-institutionaliseres, hvilket vi mener optimeres, når de færdes ude i det omkringliggende samfund.
Arrangementer kan også foregå på egen matrikel, hvor der f.eks. laves kreative aktiviteter, bagning, havearbejde osv.  
I hverdagene forekommer der ligeledes spontant ture ud af huset, hvor den medbragte aftensmad f.eks. indtages på en skovtur. Nogle beboere har særinteresser f.eks. speedway eller håndboldkampe, og i de tilfælde kan aktiviteter også foregå på en hverdag, hvis det kan forenes med at skulle passe sit arbejde dagen efter.   
En gang årligt er alle beboere på en ferietur i ind- eller udland. 

Vores tilgang til beboerne

Vi karakteriserer beboernes udfordringer som ”God anderledshed” og arbejder på, at beboerne hver især skal føle sig unikke og ligeværdige, selvom de ikke er ligestillet perspektiveret til deres forskellige udfordringer i livet.
Vi har et stort fokus på etikbegreberne når vi arbejder med beboerne og deres mål for livet. Vi spørger os selv når vi udarbejder brugbare pædagogikker.
”Kan vores tiltag forsvares”? perspektiveret til ”nærhedsetikken” herunder særlig fokus på selvbestemmelsen.
”Hvad er vores pligt i arbejdet med beboerne”? Perspektiveret til ”pligtetikken” og hvad siger samfund kravene/ myndigheds kravene?
”Hvad nytter noget i arbejdet med beboerne”? Perspektiveret til ”nytteetikken” hjælper det beboeren at benytte en given tilgang?

Personalet

Vi har primært pædagoger ansat, men prioriterer samtidigt at have sundhedsuddannede personale i begge huse.
Det giver en mere bred anskuelse af beboeren at have en tværfaglig personalesammensætning. Vi erfarer det som berigende, at der både er et socialt og et sundhedsfagligt syn på sagen.
Vi tilbyder gode og ordentlige arbejdsforhold for de ansatte, hvilket betyder at vi kan rekruttere dygtige medarbejdere med fine efteruddannelser. Vores personale bliver løbende efteruddannet med både kortere og længerevarende uddannelser.
Share by: